Vgradnja interlockov v šolske avtobuse

S tiskovno konferenco, ki je bila 21.maja 2009 v prostorih Mestne občine Kranj, se je tudi uradno pričela promocija vgrajevanja alkoholnih zapor v avtobuse, ki prevažajo učence od doma v šolo in nazaj. V akciji sodelujejo vozniki avtobusov ALPETOURA – potovalne agencije, ki vozijo učence osnovnih šol Simona Jenka, osnovne šole Šenčur in osnovne šole Matija Valjevca iz Preddvora.


Akcija ni izraz dvoma, da poklicni vozniki avtobusov ne spoštujejo zakona in da ne vozijo trezni, pač pa javna demonstracija njihovega odgovornega ravnanja v cestnem prometu.
Vozniki šolskih avtobusov so in bodo vzgled svojim potnikom – učencem. Njihovo vedenje bo predmet prometno-varnostnih vsebin in pogovorov na šolah: med učitelji in učenci, med učenci in njihovimi starši s pomembnim sporočilom: »Za volan sedemo trezni!«

Posebna pohvala za uspešen začetek projekta gre Občinskemu svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Kranj.
V kolikor bi se podobnim aktivnostim želeli pridružiti tudi drugi občinski sveti, druge osnovne šole – pišite na elektronski naslov: mzkarlovsek@gmail.com.

Poskušali bomo iskati rešitve, da se z jesenjo 2009 akcija razširi.

Dr.Majda Zorec Karlovšek
Predsednica Združenja za razvoj forenzične toksikologije

Uradno sporočilo o tiskovni konferenci si lahko ogledate s klikom na to povezavo.
Predstavitev naprave Interlock.